De mooiste oogmake-up voor iedere oogkleur

Gepubliceerd door Annelies op

Make-up kleuren die in contrast staan met de natuurlijke oogkleur laten de ogen spreken. Of je nu kiest voor een naturel make-up, smokey eyes of een andere techniek. Welke make-up kleuren passen goed bij blauwe, bruine, groene en grijze ogen?

Blauwe ogen

Om blauwe ogen nog blauwer te laten lijken, kun je met veel kleuren aan de slag. Deze tinten laten blauwe ogen goed uitkomen: oranje, bruin, goud, roest, koper, lila, paars en blauw.

Bij een blauwe oogmake-up kun je kiezen voor een tint donkerder dan het blauw van de ogen of juist voor een lichtere blauwe kleur voor een romantische, zwoele look.

20161123_164438

Bruine ogen

Kies voor goud, groen, paars, lila, roze of blauw. Maak de look compleet met een grijze of bruine eyeliner. Bruine ogen kunnen soms wat flets overkomen. Gebruik daarom bijvoorbeeld een shimmer in de oogschaduw, zodat de ogen meer stralen.

20161123_163607

Groene ogen

Kies voor paars, lila, warme aardetinten met een oranje of gouden ondertoon, grijs of taupe.

Combineer bovenstaande oogschaduwkleuren met een zwarte eyeliner voor een mooi effect.

20161123_163756

Grijze ogen

Bij grijze ogen kun je twee kanten op. Wil je grijze ogen blauwer laten lijken, kies dan voor warme make-upkleuren. Om ze groener te laten lijken, kies je voor koelere tinten. Met deze kleuren ga je bij grijze ogen nooit fout: antraciet, mosgroen en zwart.

Make-up producten

Naast producten voor op de ogen (zoals oogschaduw, eyeliner, mascara, oogpotlood) laten ook sommige lipkleuren de ogen meer stralen. Zo kan een rode lipstick blauwe ogen nog blauwer laten lijken door het contrast. Daarnaast kun je kiezen voor glanzende of matte producten, shimmers en glitters, producten op crème- of poederbasis, transparant of dekkend en ga zo maar door.

Categorieën: Geen categorie