Een goede voorbereiding…..

Gepubliceerd door Annelies op

….Is het halve werk.

Misschien denk je er nu nog niet aan, maar wil je in de zomer lang genieten van gladde benen/oksels/bikinilijn? Dan doe je er goed aan om nu al met enige regelmaat een harsbehandeling te plannen. Waarom? Een stukje theorie…;-)

 

Haren kennen grofweg 3 verschillende haargroeifases, anageen, katageen en telogeen.

3548-hair_phases

In de eerste fase groeit een haar, de tweede fase is een soort rustperiode die jaren kan duren en in de laatste fase wordt de oude haar uitgestoten.
Normaal gesproken heb je over je hele lichaam haren in alle drie de fases. Wanneer je dus voor de eerste keer je benen laat harsen, heb je grote kans dat er ook veel oude haren verwijderd worden. Onder deze oude haren zit de nieuwe haar al verstopt en zal dus snel weer boven de huid uit groeien wat je voelt als stoppeltjes.

De truc is om dusdanig regelmatig te harsen, dat je uiteindelijk alleen nog maar nieuwe, jonge haren verwijdert. Het duurt dan veel langer voor er weer een nieuwe haar terug groeit, met als resultaat: langer gladde benen, tot wel 4 weken!

Dus daarom, zomers genieten van gladde benen? Nu al beginnen met harsen!

Heel Gewoon!

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *