Doe maar Gewoon!

Gepubliceerd door Annelies op

Doe maar gewoon, dan is het al gek genoeg….

Al langere tijd ben ik bezig om mijn eetgewoontes te veranderen, koken zonder pakjes en zakjes, minder bewerkt en kant en klaar eten. Het vergt in het begin iets meer tijd, maar ik vind dat de moeite waard. Ik weet nu wat ik en mijn gezin eten, wat er wel en vooral wat er niet in ons eten zit. Eten om wat toe te voegen aan je lichaam en niet om je lichaam mee te belasten of zelfs aan te tasten! Ik vind het een vreemd idee dat wij veel producten niet lekker vinden zonder alle toevoegingen. Als voorbeeld Parmezaanse kaas. Aan veel varianten voegen ze E621 toe, ook bekend onder oa de namen Vetsin, gistextract, aroma en mononatriumglutamaat. Zonder deze toevoegingen smaakt Parmezaanse kaas niet naar Parmezaanse kaas…ehm…raar! We moeten weer wennen aan de smaken zoals ze zijn van nature en niet zoals wij ze verwachten. Ik wil nog graag een stap verder met mijn voeding en nog meer natuurlijke en onbewerkte producten gaan gebruiken en langzaam aan lukt dit.

Zoals ik, zijn er veel meer mensen. We willen weten wat we eten en waar het vandaan komt.

Geldt dit ook voor cosmetica en huidverzorging? Zoveel mogelijk natuurlijk en zo min mogelijk belastend? Logischerwijs zou dat wel zo moeten zijn, want je huid is je grootste orgaan. Je huid ademt, neemt stoffen op en voert afvalstoffen af. Zorg voor je huid net zo goed als dat je dat voor je andere organen doet. Inwendig met juiste voeding, uitwendig met goede huidverzorging.

IK Skin Perfection huidverzorging en OYOS make-up passen wat mij betreft in deze denkwijze. Geen onnodige toevoegingen, maar alleen goede ingrediënten en werkstoffen. Daarnaast openheid over de ingrediënten, zodat je zelf ook kan bekijken wat er in zit.

Suf, geitenwollensokken, mutserig, bio, groen? Nee! Bewust, logisch, lekker, eerlijk, helder, GEWOON!

Ben je ook zo ver om ook je huid goed te verzorgen? Neem contact met mij op voor informatie en om wat te proberen!

Categorieën: Geen categorie

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *